Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Καλώς ήρθες Άνοιξη (Παιδικός Παλαιόχωρας)

Η Άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξαναγεννιέται. Τα φυτά ανθίζουν, τα ζώα ζευγαρώνουν. Ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός.  Η Άνοιξη είναι μία από τις τέσσερις εποχές του χρόνου.Αστρονομικά ξεκινά κατά τις 21 Μαρτίου, περιλαμβάνει τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και τελειώνει με το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου.

 Η Ανοιξη είναι ήδη εδώ, η ημέρα μεγάλωσε, ο ουρανός είναι πιο φωτεινός και οι αλλαγές της φύσης, γεμίζουν χρώματα και μυρωδιές την καθημερινότητά μας.
Είναι μαγικό κάθε χρόνο τέτοια εποχή πώς η φύση αλλάζει, αποκτά χρώματα, αρώματα, τα πουλάκια πετάνε χαρούμενα και τιτιβίζουν, οι πεταλούδες εμφανίζονται παντού, ο ήλιος ζεσταίνει και λάμπει, η μέρα διαρκεί περισσότερο, όλα μοιάζουν με γιορτή!



 
 






 

 

 

 

Το ίδιο συμβαίνει και σ' εμάς. Αλλάζει η διάθεσή μας, μας αρέσει που η μέρα μεγαλώνει, η θερμοκρασία ανεβαίνει, έχουμε περισσότερη όρεξη για βόλτες, η φύση μας καλεί.Μπορούμε με τα παιδιά να κάνουμε βόλτες για να βιώσουν από κοντά αυτή την αλλαγή που συμβαίνει γύρω μας, με όλες μας τις αισθήσεις όσφρηση όραση αφή ακοή.

Ας δούμε ένα ωραίο βίντεο με όλα αυτά που είπαμε με συνοδεία της μουσικής του Antonio Vivaldi

 

Κατασκευές για την Άνοιξη

Ζωγραφίστε βότσαλα. Κάντε τα πολύχρωμες πασχαλίτσες, μελισσούλες ή φτιάξτε πάνω πολλά μικρά λουλουδάκια. Που θα βρείτε βότσαλα; Άνοιξη είναι μια βόλτα στη θάλασσα επιβάλλεται!

 

 Τα μοναδικά φιογκάκια που τρελαίνουν τα παιδιά όχι μόνο να τα τρώνε αλλά και να πάιζουν μαζί τους. Χρωματίστε τα και κολλήστε τα πάνω σε χαρτόνι. Συνεχίστε με μαρκαδόρους και ολοκληρώστε την κατασκευή σας!

 

Φτιάχνουμε λουλούδια με πλαστικά καλαμάκια και καπάκια από μπουκάλια

https://blogs.4all.e-me.edu.gr/hive-nip-galaxidiou/wp-content/uploads/sites/2129/2020/04/7f80dee13fc396fcf024d171844ed010.jpg   

 Ας ακούσουμε ένα τραγουδάκι για την  Άνοιξη


 
 








 
Παίξτε παζλ 
Παίξτε παζλ 
Παίξτε παζλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου