Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

25η Μαρτίου 1821-Ευαγγελισμός της Θεοτόκου Διπλή Γιορτή Διπλή χαρά (Παιδικός παλαιόχωρας)

 Η 25η Μαρτίου έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες. Είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

        

Με την λέξη Ευαγγελισμός αναφερόμαστε στην χαρμόσυνη είδηση για τον Χριστιανισμό, της  γέννησης του Ιησού Χριστού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ στη Μαρία. 

Επίσης, στις 25 Μαρτίου 1821 ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση ενάντια στην τουρκική σκλαβιά που κρατούσε την Ελλάδα δέσμια για 400 χρόνια.  

           

Διδάσκοντας ιστορία μέσα από το διαδίκτυο: Η επέτειος της 25ης Μαρτίου

 

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου   όπως όλοι γνωρίζουμε,επειδή η λειτουργία των σχολείων έχει ανασταλεί  υπό άλλες (κανονικές) συνθήκες αυτές τις μέρες θα προετοιμαζόμασταν για τη γιορτή με τραγούδια,  κατασκευές, ζωγραφική .Εμείς σας προτείνουμε κάποιες ιδέες που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι.

Δραστηριότητα 1: Ο κρίνος της Παναγιάς

Σε ένα χαρτόνι άσπρο σχηματίζουμε τη παλάμη του παιδιού.Έπειτα τη κόβουμε με το ψαλίδι με πράσινο χαρτί σχηματίζουμε ένα φύλλο το στερεώνουμε σε ένα καλαμάκι με το συρραπτικό.Με κίτρινο σύρμα πίπας κάνουμε το εσωτερικό.  

     

Δραστηριότητα ελληνική σημαία εκτυπώνουμε από έδω https://logouergon.gr/tag/elliniki-shmaia/

την ελληνική σημαία και ζητάμε από τα παιδιά να τη ζωγραφίσουν ή να κολλήσουν μπλε γλασέ έπειτα τη κολλάμε σε ένα ξυλάκι.       

 

Σημαιάκια για τις Εθνικές επετείους

 Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου